Siguria Kibernetike

February 17, 2023

Ransomware

Ransomware është një lloj malware dhe krimi kibernetik, e cila bllokon aksesimin e të dhënave në rrjetet kompjuterike, pajisjet celulare dhe servera derisa viktima të paguajë..Read More
February 17, 2023

Malware

Malware i referohet çdo softueri që vendoset në një kompjuter ose rrjet, i krijuar për një qëllim keqdashës. Infektimi me malware zakonisht ndodh pa dijeninë e..Read More
February 17, 2023

Spoofing (Mashtrimi)

Kur një kriminel kibernetik maskohet si një individ, biznes ose ent tjetër për të kryer veprime keqdashëse. Qëllimi i një mashtruesi kibernetik është të vjedhë nga..Read More
February 17, 2023

Përgjimi

Një haker keqdashës mund të lidhet në një kabllo telefonike për të dëgjuar bisedat ose për të vjedhur informacion nga një rrjet kompjuterik.
February 17, 2023

Pharming

Ky sulm përfshin hakerët që modifikojnë të dhënat DNS për faqet e internetit te njohura dhe te ligjshme, si faqet e bankave, faqet e blerjeve online,..Read More
February 17, 2023

Brute Forcing

I njohur gjithashtu si “password cracking”, i cili ndodh kur një sulmues përdor një program që hamendëson me shpejtësi cdo lloj fjalëkalimi për të hyrë në..Read More
February 17, 2023

Gjuetia e balenave (Whaling)

Gjuetia e balenave është një lloj specifik sulmi phishing që synon punonjësit drejtues të rangut të lartë të organizatës. Sulmuesit monitorojnë mediat sociale dhe emailet për..Read More
February 17, 2023

Kompensim (Quid Pro Quo)

Përdoret kur një sulmues ofron të bëjë diçka për ju në këmbim të bashkëpunimit tuaj ose heshtjes për veprimet e tyre të paligjshme. Për shembull, sulmuesit..Read More
February 17, 2023

Tailgating and piggybacking

Një sulmues përdor dikë tjetër për të hyr në një zonë të kufizuar, si p.sh. ndjekja nga pas derës të punonjësve të organizatës, pasi ata e..Read More
Tailgating and piggybacking
Kjo faqe interneti përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Duke përdorur këtë faqe interneti ju pajtoheni me Politikën e Mbrojtjes së të Dhënave tonë.
Lexo më shumë